• بایگانی ها

Candle Stick

Candle Stick

شمع های ژاپنی خصوصیات کامل قیمت را در هر مرحله زمانی ( سالیانه، ماهیانه، هفتگی، روزانه، یک ساعته، نیم ساعته و هر پانزده دقیقه …. و هر دقیقه) به خوبی آشکار می نماید که یان خصوصیات عبارتند از :

قیمت آغازین (Ooen) ، قیمت پایانی (Close) ، بالایی (High) و پایینی (Low).

بدون قیمت های آغازین ترسیم چنین نمودارهایی غیر ممکن است. قیمت آغازین و پایانی در نمودار های شمعی از اهمیت خاصی برخوردار می باشد؛ چنانچه قیمت پایانی در بالای قیمت آغازین قرار گیرد، تشکیل یک شمع تو خالی (بصورت سفید و در برخی نرم افزارها به رنگ آبی نمایش داده می شود) به نام “شمع صعودی” را می دهد و بالعکس چنانچه قیمت پایانی در پایین قیمت آغازین قرار گیرد یک شمع توپر (که بصورت سیاه و در برخی نرم افزار ها به رنگ قرمز نمایش داده می شود) به نام “شمع نزولی” را تشکیل می دهد.

Candlestick Charts, نمودارهای شمعی

Candlestick Charts, نمودارهای شمعی

اولین بار ژاپنی ها در دهه 1600 برای تحلیل نرخ قراردادهای برنج از این روش استفاده کردند. برای رسم نمودار های شمعی از همان دادهایی که در رسم نمودار میله ای (Bar Chart) استاندارد به کار می رود یعنی قیمت های آغازین ، بالایی، پایینی و پایانی (OHLC) استفاده می شود. با وجود استفاده از داده های یکسان، نمودار های شمعی ظاهری جذاب تری را نسبت به سایر روش های رسم نمودار به نمایش می گذارند. به نظر می رسد که اطلاعات از صفحه کاغذ یا مانیتور کامپیوتر تراوش می کند. تحلیل کردن و تفسیر کردن اطلاعات در این نمودارها بسیار ساده صورت می پذیرد. شکل زیر یک نمودار قیمتی در دو حالت میله ای و نمودار شمعی را نشان می دهد.